Vi er best på forlovelse ♥

Form og fasong

Moderne rund brilliant (Scan.D.N.standard / American Ideal / Tolkovskijslip – har meget små variasjoner), er slipningen(e) som gir den absolutt beste brilliansen i diamanter i kommersiell størrelse / smykkediamanter. Proposjonene er vitenskapelig dokumentert de aller beste til å reflektere lyset tilbake til øyet som ser. Alle fravik fra disse proporsjonene vil resultere i lyslekkasje, og dermed mindre brillians (se Cut i 4C`s). Man vil i andre slipninger / fasonger kunne se «mørke felter» inne i diamanten, nettopp pga dette. Men er disse slipningene / fasongene slipt bra, så blir dette minimalt og lite synlig.

diamant-proposjoner

«Fancy shapes»
Diamanter kan idag fåes i alle mulige former og fasonger. Alt fra de enkleste firkanter og rektangler, til de utroligste fasonger som stjerner, sommerfugler, løvehoder, juletrær osv. Det er moderne laserteknologi som gjør dette mulig, se og les mer om «fancy shapes» her
Fancy shapes er ikke så vanlig i Norge som i utlandet, men i den senere tid har «Prinsesseslip» blitt populær, og presenteres i mange smykkeserier.
Priser på fancy slipninger er i mange fasonger (spesielt de firkantede og rektangulære) rimeligere enn den runde brillianten, da disse får et mindre vekttap under slipeprosessen.

Under ser du de aller vanligste fancy fasongene. Disse kan du få i de aller fleste størrelser og kvaliteter
form-fasong-diamant

Audiens DPN kan gi deg tilbud på alt du måtte ønske innenfor forskjellige fasonger og slipninger. Vi kan også supplere alle typer ringer og smykker til disse diamantene.