Vi er best på forlovelse ♥

Fluorisering

Mange diamanter reagerer på ultrafiolett lys. Dette er en optisk egenskap som kan hjelpe til med å skille diamantene fra imitasjonene. Mange har sett hvite plagg «lyse opp» under «blue light» på diskoteker eller lignende. Det vil en diamant som fluoriserer også gjøre.

fluorisering

En ganske morsom effekt vil nok noen si. Problemet er at det finnes ultrafiolette stråler i annet kunstig lys og i vanlig dagslys også. Dermed vil diamanten også reagere i slikt lys, og det er ikke alltid en fordel. Fluoriseringen vil ikke innvirke på «fargegraden», men fargeløse diamanter som fluoriserer vil se litt «tåkete» ut i forhold til de som ikke gjør det. Denne egenskapen gjør disse fargeløse diamantene mindre attraktive, og dermed også rimeligere i pris. Derimot kan diamanter med litt gulfarge i seg, virke litt «mer fargeløse» når de fluoriserer. Her er ikke innvirkningen på pris så stor.

Fluorisering forekommer i flere forskjellige farger, og er mer eller mindre intens. Dette blir gradert etter en skala på lik linje med farge.