Vi er best på forlovelse ♥

Diamantsertifikater & Laboratorier

laboratorier

Internasjonale gemologiske laboratorier / sertifikater.

Det er viktig for deg som ufaglært, å få med et sertifikat fra et nøytralt internasjonalt gemologisk laboratorie. Dette for å kunne være trygg på at du får det du er lovet. Disse laboratoriene graderer diamantene etter internasjonale standarer, som i utgangspunktet skal være like. Enkelte laboratorier er derimot kjent for å være «strengere» i graderingen enn andre, og dette vil igjen ha et utslag på prisene. Nedenfor finner du en liste over laboratorier, klikk deg inn på linkene, og les litt om dem på deres hjemmesider.

GIA – Gemological Institute of America – www.gia.edu
IGI – International Gemological Institute – www.igiworldwide.com
HRD – Hoge Raad voor Diamant – www.hrdantwerp.be
AGS – American Gem Society Laboratories – www.agslab.com
EGL – European Gemological Laboratory – www.eglusa.com
DPN – Alle diamanter i størrelsene opptil 0,50ct. blir gradert i Audiens Diamanter På Netts eget diamantlaboratorie, etter normene som brukes i GIA og Scan.D.N.

Noen av de internasjonale laboratoriene er lettere tilgjengelige enn andre pga eksempelvis arbeidskapasitet og lokalitet. I Audiens Diamanter På Nett finner du priseksempler fra GIA, det mest anerkjente laboratoriet i bransjen. Har du andre preferanser om sertifikater så lar dette seg gjøre, men kan ta litt lengre tid.