Vi er best på forlovelse ♥

Lær om diamanter

forsidebilde-web


Cut / Slip


Etter vår mening den viktigste av kvalitetskriteriene. Det er tross alt slipingen av diamanten som bringer lyset tilbake til øyet som ser.

Jeg vil vite mer


Color / Farge


Stort sett når vi snakker om «farge» i diamanter på markedet idag, er det egentlig snakk om mangelen på farge, «fargeløsheten», og graden av denne.

Jeg vil vite mer


Clarity / Renhet


Ingen diamanter er helt like. Inneslutninger / særtegn er diamantens fingeravtrykk, og er helt unik for nettopp den diamanten alene. Disse bør ikke alltid sees på som noe negativt

Jeg vil vite mer


Carat / Vekt


Carat betegner vektenheten på edelstener, må ikke forveksles med «karat» som betegner mengden / andelen av rent gull i gullsmykker etc.

Jeg vil vite mer


Form og Fasong


Moderne rund brilliant (Scan.D.N.standard / American Ideal / Tolkovskijslip – har meget små variasjoner), er slipningen(e) som gir den absolutt beste brilliansen i diamanter i kommersiell størrelse / smykkediamanter.

Jeg vil vite mer


Laboratorier og sertifikater


Det er viktig for deg som ufaglært, å få med et sertifikat fra et nøytralt internasjonalt gemologisk laboratorie. Dette for å kunne være trygg på at du får det du er lovet. Disse laboratoriene graderer diamantene etter internasjonale standarer.

Jeg vil vite mer


Fluorisering


Mange diamanter reagerer på ultrafiolett lys. Dette er en optisk egenskap som kan hjelpe til med å skille diamantene fra imitasjonene. Mange har sett hvite plagg «lyse opp» under «blue light» på diskoteker eller lignende. Det vil en diamant som fluoriserer også gjøre.

Jeg vil vite mer


Behandlede diamanter


Moderne teknologi gjør det idag mulig til å endre forbedre en naturlig diamants utseende slik at den blir mer attraktiv for øyet som ser. Teknikkene er mange, noen er bedre enn andre. Det er delte meninger om hvor positivt dette er for forbrukerne og for diamantmarkedet generelt.

Jeg vil vite mer